De Australian Labradoodle

In de jaren 80 begon Wally Cochran van de Australische hulphonden Vereniging met het ontwikkelen van een allergievriendelijke hulphond. Dit om hulpbehoevende mensen die een allergie hadden toch een hulphond aan te kunnen bieden.  Hij begon met het kruisen van een Poedel (allergievriendelijke vachttype en intelligentie) met een Labrador (will to please) en gaf de nieuw ontstane hond de naam Labradoodle (F1). Dit werk werd professioneel voortgezet door Tegan Park en Rutland Manor Labradoodles in Australie. Zij mengden er 4 andere rassen door (infusions), namelijk de Engelse Cocker Spaniel, de Amerikaanse Cocker Spaniel, de Ierse Water Spaniel en de Curly Coated Retriever.


De Australian Labradoodle is heel anders dan zomaar een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Er is ruim 25 jaar selectie op vacht en karakter aan vooraf gegaan door deskundigen. Een pure bred Australian Labradoodle (pure AL) heeft minstens 9 generaties nodig!


Voor een uitgebreide beschrijving van de Australian Labradoodles kunt u kijken op de site van de ALAEU waar dit uitgebreid beschreven staat.